Bato MM je pojačalo bazirano na dva LM3886 u mostu + LME49720 kao frontend + remote sense korekcija. Dvoslojna pločica je izvedena sa smd komponentama (57 smd komponenti sa donje strane + 17 th sa gornje), decoupling je izvrsno promišljen i potvrđen mjerenjima, sve u svemu Bato zbilja radi ko švicarski sat, riječima Dragoljuba Aleksijevića – Macole, tvorca po kojem je dobio ime. Zvuk je neutralan, dinamičan i čist, a dodavanjem remote sense povratno sa zvučničkih terminala dodatno se popravljaju manje greške koje uzrokuju kabeli.

Na mjerenjima briljira, i sposoban je goniti čisti kapacitivni teret, no više o tome i drugim detaljima na forumu.
Bato MM na forum.yu3ma.net

Na stranici audio mjerenja namjeravam staviti mjerenja svog 4-kanalnog Bate (u budućnosti i 6 kanala) i usporedbu sa Rotelom RA-1062.

Zvučna usporedba sa Rotelom dokazala je da je Bato daleko viša klasa u svim segmentima, a ista stvar je u usporedbi sa raznim drugim komercijalnim pojačalima, pa i sa kvalitetnim cijevnim pojačalima koja zvuče toplo i fino na prvu, no ipak farbaju zvuk i ne kontroliraju bas ni blizu kao Bato. Naravno svatko voli drugačiji zvuk – poanta je samo u tome da je Bato izrazito kvalitetno pojačalo u klasi komercijalnih od više tisuća eura, tako da smo vrlo rano došli do zaključka da u samogradnji pojačala nemamo još godinama što tražiti -> izvesti Batu kako spada i fokusirati se na zvučnike i izvore zvuka kao komponente koje se itekako mogu unaprijediti.

Trenutna verzija Bate (veljača 2021.)

Trenutna verzija mog Bate ima 4 kanala koji se napajaju sa 2 napajanja od 3x6800uF Nichicon FW (Fine Gold) kondenzatora u C-R-CC spoju. Svako napajanje je spojeno na svoj trafo od 160VA tako da su dva lijeva i dva desna kanala potpuno odvojeni jedni od drugih, a dijele samo mrežni kabel.

Detalji slaganja u kućište

Prva test verzija Bate (na ploči) i detalji izrade

Bato za frenda – 2 kanala, bolje napajanje, manje kućište (5/2021)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *